Ayatana je odprta blog
Ayatana je odprta!
9. 12. 2016

Dobrodošli v AYATANI!

aleksandra

Leto 2016 se počasi končuje, jaz pa prav v teh dneh na letošnjo torto postavljam svečke. Prav v začetku zadnjega meseca v letu sem izpolnila dolgo pričakovano željo – odprla sem svoj čisto pravi kulinarični studio, ki nosi ime AYATANA.

AYATANA je zgodba, ki je v meni rastla že dolgo časa. S kulinariko se resneje ukvarjam že nekaj let, dodatno pa sem se začela izobraževati na področju veganske in presne kulinarike v času, ko sem pri sebi ugotovila, da mi takšen tip prehrane najbolj ustreza. Zaradi zdravstvenih težav, s katerimi sem odraščala in se soočala kar nekaj časa, vsemi preiskavami, ki sem jih v vmesnem času opravila, pa niso pokazale na nič konkretnega, se je začela moja pot raziskovanja prehrane, ki mi bo kar najbolje ustrezala.

V letošnjem poletju sem zato izkoristila priložnost in daljše obdobje preživela v Los Angelesu, kjer sem pridobila certifikat na priznani ameriški veganski šoli Matthew Kenney Culinary Academy. In prav v času mojega bivanja v sončni Kaliforniji, ko so doma brneli stroji in so pridne roke naših delavcev oblikovale naš družinski skedenj v središču moje domače vasice Lesce v moj novi kulinarični studio, se je rodilo ime AYATANA.

AYATANA v starodavnem jeziku sanskrt pomeni svetišče, dom, prostor počitka in skedenj. Takoj, ko sem prebrala ime in si ga povedala na glas, sem vedela, da je to ime, ki ga želim nositi v zgodbi, s katero danes odpiram svojo novo pot.

Želim si, da boste AYATANO spoznali tudi vi. Pri nas je domače, prijetno in predvsem slastno in dišeče. Skozi različne delavnice, ki jih pripravljam za vas, bomo odkrivali osnove veganske in presne kuhinje, raziskovali našo zakladnico receptov, ki sem jih spisala in ki jim dnevno dodajam nove, okušali zanimive teksture, kombinacije okusov in seveda nenazadnje okušali naše mini mojstrovine, ki bodo prihajale izpod naših pridnih rok.

Vabimo vse vas. Vegetarijance, vegane, presnojedce … tudi mesojedce. Dobrodošli ste vsi, ki želite lepoto in raznovrstnost veganske in presne kuhinje spoznati bližje, morda prvič, ali pa želite nadgraditi svoje znanje.

Vabljeni v AYATANO.

Aleksandra


Ayatana E-novičke
Prijavi se na e-novičke in prejmi do 12 krasnih sezonskih receptov.
Po prijavi boste na vaš E-naslov dobili potrditveno povezavo.
Ayatana E-book
AYATANA E-knjižica
Po prijavi boste na vaš E-naslov dobili potrditveno povezavo.
*S prenosom breplačne e-knjižice receptov se strinjam, da bom prejemal AYATANA e-novičke, ki bodo vsaj tako slastne kot recpeti, ki bodo kmalu na mojem računalniku.
AYATANA e-knjižica receptov je že na poti v tvoj e-poštni nabiralnik. Želimo ti veliko lepih trenutkov ob kreiranju novih jedi. Veseli bomo mnenj in kakšne fotografije recepta, ki nam ga lahko pošlješ na hello@ayatana.eu.

Spremljaš naš lahko tudi na Facebooku in Instagramu, kjer lahko pokukaš v naše zakulisje.