aleksandra
Adijo 2016, pozdravljeno 2017!
31. 12. 2016
Ayatana recept
Najkrajši recept za najkrajši mesec v letu
17. 2. 2017

Skledomastičen recept za mrzle dni

Ayatana kvinojina skleda

Ko sem razmišljala o tem, kakšen recept bi delila z vami, mojimi dragimi bralci in prijatelji, so mi misli nenehno uhajale k skledam. Malo zato, ker jih tudi sama zelo pogosto vključujem v svoje dneve, malo pa zato, ker sem v zadnjih dneh na to temo veliko govorila in delila svoje mnenje o tej trendovski temi.

Sklede so odlične za prav vsak obrok, od zajtrka do večerje, za malice, med delovniki ali vikendi. In najlepše pri skledah je to, da si jih dejansko lahko zamešamo po želji, okusu in si s tem pripravimo svojo, edinstveno kreacijo.

Danes bom z vami delila eno mojih najljubših: kvinojino skledo z mlado špinačo, avokadom in tamarijevim tahini prelivom.

Za pripravo sklede potrebujemo:

  • 1,5 skodelice kuhane kvinoje
  • 2 skodelici mlade špinače
  • ½ narezanega avokada
  • 1 jušno žlico tahinija, zmešanega z malo tamari omake
  • pražene pinjole
  • suhe brusnice
  • preliv

Kvinojo pripravimo po navodilih, ki jih najdemo na embalaži. Medtem ko se kvinoja kuha, operemo mlado špinačo in jo osušimo, narežemo avokado, popražimo pest pinjol ter pripravimo žlico tahinija in suhe brusnice. Ko se kvinoja nekoliko ohladi, vse sestavimo postavimo v skledo. Lahko jih zmešamo, a jaz navadno sestavine razdelim po predelih, kot jih vidite na fotografiji.

Za pripravo finega preliva potrebujemo:

  • 2 jušni žlici olivnega olja
  • sok in lupinico ½ limone
  • ščep soli in popra

Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo res svilnato gladek preliv. Preliv prelijemo v manjšo posodico ali kozarček in ga položimo med ostale sestavine.

In voila … fin, uravnotežen in energije poln obrok že čaka, da si ga pripravite in nam seveda sporočite mnenje. Veseli bomo tudi fotografij vaših kreacij, zato se nam kar oglasite z njimi.

Pa dober tek!

Ayatana kvinojina skleda


Ayatana E-novičke
Prijavi se na e-novičke in prejmi do 12 krasnih sezonskih receptov.
Po prijavi boste na vaš E-naslov dobili potrditveno povezavo.
Ayatana E-book
AYATANA E-knjižica
Po prijavi boste na vaš E-naslov dobili potrditveno povezavo.
*S prenosom breplačne e-knjižice receptov se strinjam, da bom prejemal AYATANA e-novičke, ki bodo vsaj tako slastne kot recpeti, ki bodo kmalu na mojem računalniku.
AYATANA e-knjižica receptov je že na poti v tvoj e-poštni nabiralnik. Želimo ti veliko lepih trenutkov ob kreiranju novih jedi. Veseli bomo mnenj in kakšne fotografije recepta, ki nam ga lahko pošlješ na hello@ayatana.eu.

Spremljaš naš lahko tudi na Facebooku in Instagramu, kjer lahko pokukaš v naše zakulisje.